5 vragen voor interviewers - een superster in interviewen

forum

5 vragen voor interviewers - een superster in interviewen

Het stellen van vragen kan een van de moeilijkste en moeilijkste onderdelen van goed management zijn. Het "vermogen om vragen te stellen" komt meestal niet voor op een officiële lijst van functievereisten of managementcompetenties. Maar effectief vragen stellen, op zijn minst in het eerste gesprek, is een belangrijk onderdeel van het werk van elke manager of supervisor; en het stellen van effectieve vragen kan middelmatige managers en middelmatig leiderschap onderscheiden van effectief leiderschap. Effectieve managers zijn in staat om de beste resultaten uit hun teamleden te halen, en daarom is het zo belangrijk om goede vragen te stellen.

vragen stellen

Een interviewer is er niet op uit om iets te bevestigen of te ontkennen dat je potentiële werkgever al tegen je heeft gezegd; hij of zij wil een idee krijgen van hoe je vragen zou kunnen stellen, als ze je worden gesteld. De sleutel tot het echt stellen van vragen en het creëren van een bewustzijn van hoe je vragen zou stellen, is dus aantonen dat je in staat bent om op je voeten te denken, goede vragen te stellen en te begrijpen wat anderen denken. Goede managers zijn in staat om te denken op hun voeten, omdat ze zijn goede probleemoplossers, in staat om te pivotten op een bepaalde kwestie, of kwestie bij de hand, en onmiddellijk over te gaan tot iets anders. Dus om echt de indruk te wekken dat je een goede of geweldige manager bent, moet je dit kunnen.

Effectieve managers zijn goede probleemoplossers. Ze stellen vragen en gebruiken de antwoorden vervolgens als basis voor andere aspecten van hun prestatiemanagementaanpak. Goede managers stellen goede vragen en geven niet twee keer hetzelfde antwoord. Ze stellen open vragen, en ze geven je meerdere opties om te antwoorden. Als je voorbereid een gesprek ingaat om vragen te stellen, kom je over als een zelfverzekerde en capabele leider, en zul je niet geïntimideerd zijn door het vooruitzicht van je eerste gesprek met de baas. Effectieve managers weten dat het stellen van vragen hen de controle geeft en hen in de positie brengt om de uitkomst van het gesprek te controleren.

Contact