Goede vragen voor het wetenschappelijk onderwijs - Vraag en antwoord

forum

Goede vragen voor het wetenschappelijk onderwijs - Vraag en antwoord

Er zijn veel manieren om vragen te stellen en meer te leren over wat je ook bestudeert! Gewoon vragen stellen om te zien hoe ze een concept begrijpen. Om jezelf uit te dagen om buiten de gebaande paden te denken en na te denken over hoe andere mensen een situatie of vraag zouden kunnen zien.

vragen stellen

Ik weet dat als ik op school vragen stelde, ik de kortste op de vloer was. En dat was altijd een probleem, want ik kon niet altijd het standpunt van de ander zien. En in veel gevallen is dat precies wat je wilt, de inzichten van anderen hebben in je eigen theorieën. Maar als je te veel vragen stelt, eindig je met dezelfde vragen te stellen. Hier is een goede vraag belangrijk, je wilt een vraag kunnen stellen die je uitdaagt en je op nieuwe en creatieve manieren aan het denken zet.

De beste manier om vragen te stellen is door te beginnen met de kern van de zaak, in plaats van om de hete brij heen te draaien, en te beginnen met vragen over de meest elementaire feiten. Vermijd ook het gebruik van "ik begrijp het niet" als excuus, meestal geven studenten dit als excuus als ze iets niet begrijpen in de klas. Als je ruzie krijgt met iemand in de klas is dat waarschijnlijk begonnen omdat je iets niet begreep, dus wees daar voorzichtig mee. De meeste mensen realiseren zich niet dat wanneer ze "ik begrijp het niet" als excuus gebruiken, dat meestal betekent dat ze het oneens zijn met iemand en dus het concept niet echt begrijpen.

Contact

forum

Nieuwsbrief