Hoe je vragen kunt gebruiken om een betere verkoper te worden

forum

Hoe je vragen kunt gebruiken om een betere verkoper te worden

vragen stellen

De belangrijkste vaardigheid voor iedereen die succesvol wil zijn, is vragen stellen. Dit lijkt vanzelfsprekend en toch stellen veel mensen geen vragen totdat ze het gevoel hebben dat ze het moeten en dan worden ze bang of nerveus. In feite is de nummer één reden dat verkopers falen, omdat ze te bang zijn om vragen te stellen en meer gedetailleerde vragen te stellen of zelfs om van richting te veranderen. Vragen stellen is een vaardigheid op zich en is iets waar de meeste mensen nog niet goed in zijn. Als u nog niet hebt geleerd hoe u vragen moet stellen, overweeg dan deze drie stappen die ik u zal laten zien en die u zullen helpen een betere verkoopprofessional te worden.

De eerste stap die u kunt nemen wanneer u een betere verkoopprofessional wilt worden, is het stellen van vragen. Vragen stellen is de beste manier om de informatie te krijgen die je nodig hebt zonder iemand anders te onderbreken. Vragen stellen die u helpen uw prospects te beperken, de redenen te verduidelijken waarom iemand uw bedrijf zou verkiezen boven een ander is een geweldige manier om rustig te blijven en de andere persoon de tijd te geven om te antwoorden zonder ongeduldig te worden. Ook is het belangrijk dat u agressief blijft als u vragen stelt en als u een goede indruk wilt maken op uw potentiële klanten, vraag hen dan naar wat hun grootste uitdaging is.

De tweede stap die ik vandaag met u ga delen, heeft betrekking op weten wanneer u vragen moet stellen en wat u moet zeggen om rustig te blijven terwijl u vragen stelt. De meeste mensen weten niet hoe ze op de juiste manier vragen moeten stellen of zelfs niet hoe ze aan vragen moeten denken op een open manier. Om een effectieve sales professional te zijn, moet je in staat zijn om vragen te stellen op basis van je kennis, niet op basis van wat je hoopt dat iemand doet of denkt.

Contact