Hoe vragen te stellen tijdens een sollicitatiegesprek

forum

Hoe vragen te stellen tijdens een sollicitatiegesprek

ask questions

Ben niet bang om vragen te stellen als je Spaans aan het leren bent. De meeste mensen vermijden het stellen van vragen omdat ze denken dat als ze veel vragen stellen, ze moe zullen worden en zullen stoppen met leren. Dit is gewoon niet waar; in feite zul je moe worden, maar je zult ook niet groeien als persoon. Vragen stellen dwingt je om na te denken, en denken is het belangrijkste onderdeel van het leren van een taal. Zodra je leert hoe je vragen moet stellen in het Spaans, komt de rest vanzelf. Probeer deze techniek eens om je Spaans sneller en effectiever te leren.

Ik was vroeger bang om vragen te stellen in het Spaans, maar nu zie ik dat ik met vertrouwen vragen kan stellen omdat ik weet dat ik uiteindelijk een antwoord zal krijgen. In plaats van bang te worden om vragen te stellen, kun je deze techniek gebruiken om ervoor te zorgen dat je niet overhaast te werk gaat en te veel in één keer probeert te leren. Je zult nooit weten of het Spaans dat je aan het leren bent het juiste Spaans voor je is, tenzij je de moeite neemt om het te leren. De beste manier om ervoor te zorgen dat u niet overhaast te werk gaat is door te beginnen met een introductie waarbij geen vervolgvragen worden gesteld. Stel vragen over je onderwerp en gebruik het antwoord als springplank naar een meer gerichte vraag; bijvoorbeeld, als je het over vakantieplekken had, gebruik dan de initiële vraag om te vragen naar de lokale plaatsen die leuk zouden zijn om te zien tijdens je volgende reis daar. Je moet nooit te veel over een onderwerp weten, maar deze techniek helpt je om de onderwerpen te beperken, zodat je uiteindelijk niet over alles tegelijk te veel te weten komt.

Als ik op mijn werk Spaanse les geef aan nieuwkomers, moedig ik hen vaak aan om tijdens het gesprek vragen te stellen. De reden dat ik dit doe, is dat ik weet dat de meeste mensen op zijn minst een vaag idee hebben van de vragen die ze tijdens een sollicitatiegesprek moeten stellen; de reden dat ik ze vertel dat ze vragen moeten stellen, is dat ik wil dat ze nadenken over hun antwoorden en dat ze daarna diepere vragen stellen. Als ik geïnterviewden coach, vertel ik hen vaak dat de beste manier om door een interview te komen is na te denken over wat de interviewvragen zijn en hoe het panel hen vragen gaat stellen. Door dit te doen, kruipt de nieuwe geïnterviewde in de huid van de interviewer en bereidt hij zich voor op de stortvloed van interviewvragen. Je kunt hetzelfde doen voor en na je interview om ervoor te zorgen dat je zo goed mogelijk bent voorbereid op elk type interview.

Contact