Interviewvragen - Stel jij vragen?

forum

Interviewvragen - Stel jij vragen?

stel vragen

Eén van de dingen die je als leider moet doen is vragen stellen. Maar wat betekent "vragen stellen"? Het vermogen om competent en effectief vragen te stellen, komt op geen enkele standaardlijst van managementcompetenties of carrièrebeschrijvingseisen voor. Maar het stellen van vragen is een belangrijk onderdeel van het werk van elke leider of manager, en het beantwoorden van vragen met de juiste kennis, houding, vertrouwen en charisma kan uitstekende leiders en managers onderscheiden van middelmatige (of erger nog, slecht presterende).

Dus hoe weet je wanneer je goede vragen stelt? De beste indicator of u wel of niet de juiste vragen stelt en de juiste antwoorden krijgt, is hoe u reageert op eerdere vragen die u zijn gesteld. Als je blijk geeft van oprechte belangstelling voor het werk dat wordt gedaan en de persoon die daarvoor verantwoordelijk is, reageert adequaat op je vraag, dan is die persoon iemand aan wie je waarschijnlijk vragen wilt stellen.

Echter, er komt meer bij kijken dan alleen maar aangeven dat je vragen wilt stellen. U moet laten zien dat u de terminologie van de interviewer begrijpt, evenals de functie en verantwoordelijkheden van zijn/haar bedrijf. Bijvoorbeeld, als je een interviewer interviewt die Frans spreekt, moet je hem/haar natuurlijk vragen of hij/zij Frans spreekt of niet, in plaats van gewoon te antwoorden met een vaag "lijkt". De interviewer zal waarschijnlijk ook een beter idee hebben van het soort job waarvoor je solliciteert en zal je vragen efficiënter kunnen beantwoorden dan wanneer je het gewoon opgeeft en ervan uitgaat dat elke vraag die je hebt, de vraag zal zijn die beantwoord wordt.

Contact

forum

Nieuwsbrief