TOK Essay Topics - How To Choose a Topic

forum

TOK Essay Topics - How To Choose a Topic

Je TOK-schrijfopdracht is als een minicursus, en het eerste wat je in de les doet is kennis opdoen door te lezen en te luisteren naar de lezing. Hoewel je TOK-artikel onderzoek kan bevatten, is het heel anders dan een uitgebreid essay. Je TOK-artikelvraag is geen "Onderzoeksvraag" - in plaats daarvan moeten je TOK-artikelvragen eenvoudige kennisvragen zijn.

kennis

Het is belangrijk dat je ingaat op de toegewezen kennisvraag zoals jij denkt dat die is. Je kunt een bekend feit of uitzondering "herformuleren" zonder de regels van je onderwerp te overtreden. Je kunt bijvoorbeeld een observatie herhalen die je elders hebt gezien of eerder in je presentatie hebt gebruikt. Je kunt een basismodel of veronderstelling op een andere manier "herformuleren" - zoals de veronderstelling dat zwaartekracht een vierdimensionaal fenomeen is. Je kunt zelfs bekende wetenschappelijke concepten op een nieuwe manier "herformuleren": bijvoorbeeld dat de aarde om de zon draait of dat licht sneller reist dan de lichtsnelheid.

Natuurlijk moet je je ook houden aan de gevestigde regels van het vakgebied dat je hebt gekozen. Op dit gebied moet je je gezond verstand gebruiken. Een van de meest voorkomende doelen van het schrijven van TOKs is aan te tonen dat je in staat bent belangrijke kennis toe te passen op je publiek. Misschien wil je verschillende gebieden van wetenschap, technologie, techniek, geneeskunde en andere verwante gebieden verkennen om te laten zien hoe jouw specifieke expertise in verschillende contexten kan worden toegepast. Ten slotte moet je onderzoeken hoe verschillende kennisgebieden met elkaar verbonden en besproken kunnen worden tijdens je presentatie, waarbij je er rekening mee moet houden dat sommige vragen kennisvragen kunnen vereisen en andere vragen een antwoord op een specifiek concept.

Contact