Waarom is kennis zo belangrijk?

forum

Waarom is kennis zo belangrijk?

Het vermogen om correct te denken en te redeneren is een centraal onderdeel van het menselijk leven. Redeneren en het gebruik van logica maken het verschil tussen de mannen en de jongens op school en tussen de grote geesten van de wereld en de middelmatige. Met dit in gedachten, kan het belang van kennis niet worden onderschat. Iemand met veel kennis is meestal een gelukkig mens en is in staat problemen op te lossen en dingen beter te begrijpen dan iemand met weinig of helemaal geen kennis. Het is ook gebleken dat degenen met een hoger kennisniveau ook meer geschikte zoektermen gebruiken, waaronder niet-productieve en over het algemeen minder nuttige termen, dan gebruikers met een lager niveau.

knowledge

Als je bijvoorbeeld zoekt naar informatie over de geschiedenis van het Oude Egypte, krijg je meestal resultaten die gericht zijn op mensen die op zijn minst enige kennis van geschiedenis hebben op universitair niveau, vooral als ze een geavanceerde zoekmachine hebben gebruikt. Zoeken naar hetzelfde onderwerp met een eenvoudige zoekmachine zal meer dan waarschijnlijk resultaten opleveren die meer algemeen en algemeen zijn. Het interessante hieraan is dat zelfs de professionals die werkzaam zijn op de besproken gebieden, veel algemene kennis hebben die zij kunnen putten uit hun eigen persoonlijke ervaringen. Dit is precies de reden waarom deskundigen op hun eigen vakgebied altijd veel achtergrondkennis hebben, naast een enorme hoeveelheid kennis over hun specifieke onderwerp.

Naast dat kennis je helpt om nieuwe informatie te vinden en te verkrijgen over zo ongeveer elk onderwerp, helpt kennis je ook om voorkennis beter te begrijpen, en maakt het ook gemakkelijker om te redeneren over eerder geleerde informatie. Als u teruggaat en eerdere kennis bekijkt die relevant is voor uw huidige onderzoek, zult u merken dat het de nieuwe informatie redelijker doet klinken, en het ook gemakkelijker maakt om erover te redeneren en het toe te passen op uw huidige gegevensverzameling. Al met al helpt kennis ons leven beter te maken.

Contact